Logo Universiteit Utrecht

Life Sciences blog Singapore

Blog

Nightsafari

Gisteravond zijn we naar de Nachtdierentuin geweest. Dit is een onderdeel van de Singapore Zoo dat alleen snachts geopend is, zodat je dieren die normaliter snachts leven ook eens kunt observeren.

 

Bij binnenkomst was er allereerst een show waarbij drie mensen gingen vuurspuwen. Ook werd er een jongen uit het publiek uitgekozen en ik meen het, ik heb nog nooit iemand zó bang zien kijken.

 

Vervolgens liepen we verder naar de Creatures of the night show, waarbij getrainde dieren van alle kanten het podium op kwam lopen en een vrouw 50% van de tijd wat vertelde over deze dieren. De overige 50% probeerde ze iets duidelijk te maken over het gebruik van flitsen ofzo.

 

Daarna zijn we naar een treintje gelopen dat ons langs alle dieren bracht. Onderweg zijn we nog even uitgestapt om een stukje door de dierentuin te lopen. Ze zijn in Singapore vrij streng (je krijgt voor werkelijk alles torenhoge boetes, bijvoorbeeld 500 Singapore dollar als je eet in de metro) en er was een streep getrokken waar je niet voorbij mocht. Toen iemand van ons voor de grap erachter ging staan kwam er meteen een mannetje aangerend!

De dieren waren allemaal erg mooi. Bijna alle diersoorten waren vertegenwoordigd.