Logo Universiteit Utrecht

Life Sciences blog Singapore

Blog

Metalen bomen en een schip op het dak

Gister zijn we naar het hoofdkantoor van Nestlé geweest waar we een presentatie hebben gekregen van Thom Kleiss, een dierenarts die nu Vice president is bij Nestlé AOA. Hij vertelde heel interessant over hoe je studie niet bepaald wie je later wordt. Ook Sunita, die biomedische wetenschappen heeft gestudeerd aan de UU en nu ook in Singapore werkt, vertelde hierover, maar op een andere manier waardoor de presentaties erg interessant waren.

 

Daarna zijn we met de taxi naar “Gardens by the bay” gereden waar wij hebben gegeten bij een fanciere vorm van een “Hawker Centre”. Na het eten was het tijd om naar de lichtshow te kijken die elke dag in de Gardens by bay wordt gehouden. In deze tuinen staan namelijk allemaal metalen bomen waar lichtjes in hangen. Deze lichtjes gaan bij de lichtshow knipperen en krijgen verschillende kleuren op de maat van muziek. Deze avond was het muziekgenre “Musical Theatre”. Het was erg indrukwekkend om te zien.

Na de lichtshow zijn we doorgelopen naar een hotel met een schip op het dak. Dat schip zit op de 57e etage. Normaal gesproken mogen alleen gasten op het dek komen, maar we zijn gewoon een lift in gestapt. Het uitzicht vanaf daar was echt heel erg mooi.