Een unieke Singaporese-Utrechtse kans

Het is alweer twee daagjes geleden dat we in ons koude kikkerlandje zijn geland na een PWS studiereis naar Singapore te hebben gemaakt.

Woensdagmiddag zijn we naar het hoofdkantoor van Nestlé geweest, waar we presentaties hebben gehad van vice-president van Nestlé in Singapore Thom Kleiss, die diergeneeskunde heeft gestudeerd, en van Sunita, die biomedische wetenschappen heeft gestudeerd en nu ook woont en werkt in Singapore. Ze zijn alumni van Universiteit Utrecht en tijdens hun presentaties hebben ze verteld over hun leven en over de verschillende banen die ze hebben gehad in verschillende landen. Het was erg interessant om te horen dat je leven helemaal nog niet uitgestippeld is na het doen van een bepaalde studie en dat je nog heel verschillende kanten op kunt gaan, bijvoorbeeld naar het buitenland! Na deze presentaties kregen we van Sunita een Singaporese goodiebag met onder andere een gelukskatje erin die op zonne-energie werkt.
‘s Avonds hebben we heerlijk gegeten bij een wat luxere hawker centre en we zijn naar een lichtshow geweest van Gardens by the bay. De zogeheten Supertrees zorgden voor spectaculaire lichteffecten en musicalliedjes; het was echt adembenemend mooi! Hierna zijn we nog naar hotel Marina Bay Sands geweest: het hotel met het schip en een infinity pool bovenop. We zijn naar de 57e (!!) verdieping geweest en het uitzicht was echt super mooi! Ik moet toegeven dat ik wel heel even knikkende knietjes kreeg, toen we boven kwamen en ik kon zien hoe hoog het eigenlijk wel niet was..

De volgende dag zijn we naar het Institute of Biomedical Medicine geweest, waar we een presentatie kregen van Niki van der Steenstraten over stamcellen en het werk dat zij daar doet. Na nog een rondleiding te hebben gekregen door het lab zijn we gaan lunchen in de buurt van het instituut.
We hebben onze middag afgesloten bij de Nederlandse ambassade. Het verbaasde me wat de Nederlandse ambassade eigenlijk allemaal doet; het is veel en veel meer dan alleen maar paspoorten uitdelen! Ze helpt bijvoorbeeld Nederlandse bedrijven opstarten in Singapore, maar ze laat bijvoorbeeld ook nog onderzoek uitvoeren. Het was erg leerzaam om te ontdekken wat de ambassade eigenlijk écht inhoudt!
‘s Avonds hebben we weer gegeten bij het hawker centre bij ons hotel in de buurt en toen was het alweer tijd om naar het vliegveld te vertrekken en weer naar Nederland te vliegen.

Onze studiereis naar Singapore was een drukke, maar erg leerzame en diverse week die ik nooit meer zal vergeten; we kregen een uitzonderlijke kans om kennis te maken met een nieuw land en met haar Life Sciences kant die mogelijk is gemaakt door Universiteit Utrecht. Lucky us!!