Home sweet home?

Ik ben sinds drie dagen weer in Nederland, maar ik heb nu al `heimwee` naar Singapore. Want wat was het leuk! De laatste dag zijn we eerst nog naar het Institute of Biomedical Medicine gegaan. Hier hebben we geluisterd naar een presentatie van een Nederlandse masterstudent die hier stage liep over stamcellen. Vervolgens zijn we rondgeleid in het laboratorium. `s Middags stond een bezoek aan de Nederlandse ambassade op het programma. Daar werd verteld over het doel van een ambassade. Ik dacht altijd dat een ambassade er was zodat je een veilige plek had in elk land en zodat je een nieuw paspoort kan krijgen als die van jou gestolen wordt. Maar de ambassade blijkt er voornamelijk te zijn om zoveel mogelijk geld te verdienen voor Nederland. Na dit bezoek is de groep in tweeën gesplitst. De ene helft ging terug naar het hotel, wij (Emma, Zsuzsa, Janneke en ik) gingen nog even rondlopen over Orchardroad, misschien wel de bekendste straat van Singapore. Orchardroad zelf is niet zo heel interessant, voornamelijk warenhuizen waar zowel merken als Louis Vuitton als “normale” winkels zoals de Forever 21 zitten. Het was wel fijn om nog even te genieten van het mooie weer voordat we terug naar Nederland gingen. s’ Avonds hebben we voor de laatste keer gegeten op het marktje tegenover het hotel en daarna zijn we met de metro naar de luchthaven gegaan. De vlucht voorliep spoedig en op vrijdagochtend zijn we geland.

Ik vond het een hele bijzondere reis en ik heb het echt ontzettend leuk gehad! Bedankt Universiteit Utrecht voor deze onvergetelijke ervaring.